Vepřové kotlety
19.1.2012

600 g vepřového karé bez kosti, 600 g cibule, 2 dcl vína, 200 g ementálu, pepř, sůl, kari koření, olej, strouhanku
Jak na to:Cibuli nakrájíme na kolečka. Na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech dáme polovinu cibulových koleček. Plátky kotlety naklepeme, osolíme, posypeme kořením, kari kořením (vše z obou stran).
Dáme na plech a zasypeme druhou polovinou cibule. Podlijeme bílým nebo červeným vínem, posypeme nastrouhaným sýrem, zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 50 minut na 230 ° C.
Po 50 minutách odkryjeme a plech vrátíme na 10-15 minut do trouby na dopečení povrchu.
Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici