Kuře na houbách se smetanou

600 g kuřecích prsíček, 2 cibule, 200 g hub (čerstvé nebo z konzervy), 2 PL oleje, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml kuřecího vývaru, 200 ml smetany, 1 PL citronové šťávy, sůl, kajenský pepř, strouhaný muškátový oříšek
Jak na to:Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku zahřejeme olej. Rychle opečeme kuřecí maso. Vyjmeme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuli nakrájenou na drobno a houby.
Osmahneme, vložíme zpět maso, osolíme, opepříme. Promícháme, poprášíme moukou, zalijeme vývarem a smetanou a přibližně 5 min. povaříme.
Dochutíme muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. Podáváme s rýží a dušenou zeleninou nebo s noky (těstovinami).
Kuře dušené na houbách a česneku, Kuře se zakys. smetanou, Česnekové kuře se sýrem a smetanou, Dušené kuře na houbách, Dušené kuře na houbách