Telecí na italský způsob

Potřebujeme:

60 dkg telecího plece, 1 lžíci olivového oleje, 5 dkg másla, 4 dkg šunky, 1 cibuli, 2 dcl toskánského vína bílého, sůl, pepř, 20 dkg nových brambor, 1 lžíci nasekané zelené petrželky, kousek citronové kůry, česnek

Jak na to:

Telecího maso nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji s máslem a drobně nasekanou šunkou a cibulí.
Podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a velmi zvolna dusíme.
Několik minut před změknutím přidáme oloupané, překrojené nové brambory a dusíme ještě 15 minut.
Hotový pokrm dáme na teplou mísu, posypeme směsí nastrouhané citrónové kůry, drobno sekaný česnek a zelené petrželky.
Podáváme s bílým chlebem nebo se salátem.

Podobné recepty:

Telecí na italský způsob, Telecí kotlety na modenský způsob, Květák na italský způsob, Telecí Hawai, Telecí řízky po boloňsku