Sametová roláda
14.2.2012

Těsto: 6 vajec, 5 lžic krystalového cukru, 3 lžíce kakaa, soda bikarbona
Krém: 500 ml mléka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 vejce, 250 g hery, 1 vanilkový cukr, 5 lžic krystalového cukru, 2 lžíce kakaa
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, kakao a jedlou sodu. Upečeme, a hned po vyjmutí piškot stočíme do mokré utěrky do rolády.
Krém: Z mléka, mouky, vajíčka, vanilkového a krystalového cukru uvaříme hustý pudink. Do vychladlého zamícháme heru. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme kakao a plníme.
Na těsto nejprve natřeme světlý krém, pak tmavý a stočíme. Zalijeme čokoládou a podáváme.
Sametová roláda, Sametová roláda, Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa