Sametová roláda

27.4.2012
Potřebujeme:

Těsto: 6 vajec, 5 lžic krystalového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 3 lžíce kakaa
Náplň: 2 dcl mléka, 1 žloutek, 3 lžíce hrubé mouky, 250 g másla, 2 lžíce kakaa, 7 lžic práškového cukru, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Vyšleháme žloutky a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém omaštěným papírem. Potom vyjmeme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný moučkovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.

Náplň: Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladlé kaše přidáme rozetřené máslo a utřeme. Nádivku rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme 2 lžíce práškového cukru a 1/2 vanilkového cukru, a do druhé přidáme kakao, 5 lžic práškového cukru a 1/2 vanilkového cukru.

Podobné recepty:

Sametová roláda, Sametová roláda, Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa