Perníčky

Potřebujeme:

Těsto: 160 g medu, 160 g krystalového cukru, 120 g másla nebo Heru, 500 g hladké mouky, 1 KL sody, 1 lžičku mleté ​​skořice, 2 celá vejce
Bílková poleva: 1 bílek, 150-200 g moučkového cukru, citrónovou šťávu

Jak na to:

160 g medu, 160 g krystalového cukru a 120 g másla necháme sevřít v kastrolu. Do 500 g hladké mouky rozmícháme jednu KL sody a jednu lžičku mleté ​​skořice a vsypeme do kastrolu s medem a společně zamícháme.
Do ne úplně vychladlé směsi přimícháme dvě celá vejce a těsto dobře vypracujeme. Necháme ho pak dvě hodiny stát, pak vyválíme na 5 mm a vykrajujeme.
Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 10 min při cca 170-180 stupních.

Podobné recepty:

Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu