Kuře na orientální způsob

Potřebujeme:

1 kuře, olej, máslo, cibuli, pepř, 3-4 stroužky česneku, konzervu celých malých žampionů, zelené papriky, červené papriky, větší rajčatový protlak, 2-3 dcl bílého vína

Jak na to:

Kuře omyjte a Naporcujte. Kuře polijte bílým vínem. Ve větším hrnci rozpustíte máslo, přidejte olej a zpěníme na něm cibuli. Do hrnce přidejte naporcované kuře, nechte ho osmahneme do bíla a trochu poduste.
Zatím nepřidávejte do hrnce nic, až když je kuře trochu udušené a bílé, přidejte vodu, víno, sůl, prolisovaný česnek, bylinkovou sůl nebo zelené bylinky, např. bazalku, pažitku, šalvěj, šafrán a duste do měkka.
Potom kuře vyjměte na talíř a udělejte omáčku. Do hrnce přidejte větší rajčatový protlak, nechte přejít varem a ponorným mixérem rozmixujte omáčku na hladkou masu. Potom vraťte kuře zpět do hrnce. Samozřejmě, stále vařte.
Ještě rychle nakrájejte zelené a červené papriky na hrubší proužky, slijte konzervu celých malých žampionů a vložte je do hrnce. Vařte asi dvě-tři minuty, papriky by měly zůstat tvrdé, křupavé a šťavnaté.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Kuře na libanonský způsob, Kuře na plzeňský způsob, Kuře na způsob kachny, Kuře na indický způsob, Kuře na kysaném zelí