Rusínská kapustnica

Potřebujeme:

3 l vody, 600 g kysaného zelí, 50 g cibule, 30 g sádla, 50 g rajského protlaku, 20 g sušených hub, 250 g uzených domácích klobás, 150 g čerstvé domácí klobásy, 2,5 dcl smetany, 20 g hladké mouky , 1 stroužek česnek, 0,3 g kmínu, 30 g soli, 0,3 g pepře, 1 lžíce červené papriky, 0,03 g bobkového listu, 30 g vegety, 30 g sójové omáčky
Strouhání: ½ vajíčka, 60 g hrubé mouky, sůl

Jak na to:

Na vepřového sádla zpěníme cibuli, rajčatový protlak a restujeme. Přidáme červenou papriku a zalijeme horkou vodou. Nakrájené zelí, utřený česnek, kmín, pepř, bobkový list, umyté posekané houby, přidáme do polévky a necháme vařit. Uzenou a čerstvou klobásu vložíme do polévky a vaříme.
Po uvaření klobásu vyjmeme, do polévky přidáme smetanu (šlehačku) rozšlehané s moukou a spolu povaříme. Klobásu pokrájíme na kolečka a přidáme do zelňačky. Dochutíme solí, vegetou a sójovou omáčkou.
Nakonec do polévky zavaříme strouhání, které připravíme s mouky, vody, vejce a soli a dobře provaříme.

Podobné recepty:

Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Kapustnica s houbami, Štědrovečerní kapustnica