Jihoslovanské koláče

9.2.2012
Potřebujeme:

Těsto: 80 dkg polohrubé mouky, 0,5 l mléka, 3 PL krystalového cukru, 2 KL soli, 1 dcl oleje, 1 droždí
Náplň: 1 Palmarín (Hera), 2 žloutky, skořicový cukr cca 8 sáčků

Jak na to:

Smícháme mouku, cukr, sůl, mléko, olej a droždí rozpuštěné v kávové lžičce cukru. Vypracujeme hladké těsto, které můžeme nechat i chvíli kynout.
Těsto rozdělíme na dvě stejné části. Každý kus rozválíme na asi 5 mm tenký plát. Žloutky s Herou utřeme do hladkého krému. Krém také rozdělíme na dvě části a natřeme na oba pláty těsta. Krém musí být rozetřený rovnoměrně. Na krém nasypeme skořicový cukr 3-4 sáčky. Zavineme do rolády.
Ostrým nožem krájíme cik-cak na trojúhelníčky. Poklademe na plech, nejlépe podložený papírem a potřeme bílky, které nám zůstaly. Pečeme cca 20-30 min v rozehřáté troubě na 225 ° C.

Podobné recepty:

Jihoslovanské koláče slané, Těsto na kynuté koláče, Chodské koláče, Moravské koláče, Jihoslovanské řezy