Bramborová pánev

Potřebujeme:

4 porce
600 g slupce uvařených brambor, 1 malou mrkev, 2 malé cibule, 1 stroužek česneku, ½ svazku petrželky, 500 g hub kuřátka, 3 lžíce másla, sůl, pepř, 100 ml suchého bílého vína

Jak na to:

Brambory oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Mrkev, cibuli a česnek očistíme. Mrkev nakrájíme nadrobno, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme. Kuřátka očistíme a větší kousky po délce rozpůlíme.
Na velké pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme mrkev, brambory a opečeme je z obou stran dozlatova. Před dopečením přidáme cibuli a opečeme nezesklovatí.
Brambory osolíme a opepříme. Na zbytku másla na druhé pánvi kuřátka 3 min opékáme, osolíme a opepříme. K houbám prolisujeme česnek a zalijeme jejich vínem. Dále udusíme, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří.
Kuřátka spolu s petrželkou přimícháme k bramborám, vše spolu prohřejeme, podle potřeby ochutíme a podáváme.

Podobné recepty:

Tyrolská bramborová pánev, Bramborová omeleta, Překládána bramborová placka, Bramborová placka bez mouky, Bramborová pizza