Pikantní lokše

Potřebujeme:

4 osoby
500 g brambor, 200 g hladké mouky, 100 g sezamových semínek, 1 žloutek, pepř na steaky, ďábelské koření, 125 g másla, mouku na posypání desky

Jak na to:

Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Pak je oloupeme a prolisujeme. Mouku prosejeme a smícháme s trochou koření na steaky.
Na suché pánvi za stálého míchání osmahneme sezamová semínka do světlehnědá. Necháme vychladnout, pak je nahrubo umeleme a přidáme k mouce. Vše přimícháme k prolisovaným bramborám, přidáme rozmíchaný žloutek a vypracujeme těsto.
Zformujeme ho do válce a pokrájíme na stejné kousky. Ty rozválíme na pomoučněném vále na tenké placky, které opečeme na suché pánvi z obou stran. Každou ještě teplou potřeme rozpuštěným máslem rozmíchaným s ďábelským kořením.

Podobné recepty:

Lokše, Česnekové drapáky (lokše), Tašky z lokšového těsta, Plněné lokše, Plněné lokše