Masové pirohy

Potřebujeme:

500 g uvařených rozmačkaných brambor, 150 g hrubé mouky, 50 g pšeničné krupice, 1 vejce, sůl
Náplň: 30 g masti, 30 g cibule, 200 g mletého vepřového masa, pepř, sůl, 1 PL másla

Jak na to:

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté ​​maso, pepř, osolíme a doměkka udusíme. Do rozmačkaných brambor přidáme mouku, krupici, sůl, vejce a zamícháme těsto.
Na desce ho rozválíme, nakrájíme na čtverce a na ně klademe nádivku. Naplněné čtverce přeložíme napůl, aby vznikl trojúhelník a okraje přitiskneme vidličkou. Uvaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a polijeme máslem, aby se neslepily.

Podobné recepty:

Krušnohorské pirohy, Pirohy s nivou, Pirohy s nivou, Kežmarské pirohy, Bramborové pirohy