Bramborová baba

Potřebujeme:

1,5 kg nebo i více brambor, 3 cibule, 40 dkg Eidam sýru, 3 vajíčka, sůl, vegetu, majoránku, tymián, sušenou pažitku, olej

Jak na to:

Brambory nastrouháme na jemno spolu se sýrem. Mezitím si nakrájíme na jemno cibulku, opečeme ji na oleji a necháme vychladnout.
Přidáme žloutky (z bílků vyšleháme sníh) a ostatní ingredience. Přidáme vychladlou cibulku spolu s olejem a důkladně promícháme. Jemně přimícháme bílku a vylijeme do hlubšího plechu.
Plech předtím ničím nemastíme v babe je dost oleje a nepřipeče se to. Potom vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 C, asi 45 min.

Podobné recepty:

Bramborová baba na kapustě, Bramborová baba s medvědím česnekem, Bramborová baba s kysaným zelím, Velikonoční baba, Líná baba