Fazole s rýží na kubánský způsob

23.3.2012
Potřebujeme:

400 g černé fazolí, 1/2 hrnku (o objemu 250ml) olivového oleje, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 1 zelenou papriku, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetku mletého pepře, 1 lžička koření cumin, 1 lžička soli, 1 větší bobkový list, 1 lžičku octa, 1 PL cukru, 1 lžičku olivového oleje

Jak na to:

Den předem si namočíme fazole, kterou zalijeme 10-ti hrnky vody (o objemu 250 ml). Druhý den dáme vařit v téže vodě na mírném ohni asi hodinu, dokud fazole nezměkne.
Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, papriku a připravíme další suroviny. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vložíme cibuli, česnek, papriku, rajčatový protlak, cumin a bobkový list, sůl a trošku mletého pepře a orestujeme dokud cibule nezměkne.
Přidáme k fazolím a vaříme dalších 20 min. Na závěr přidáme 1 lžičku octa, 1 PL cukru a 1 lžičku olivového oleje. Pokračujeme ve vaření při nízké teplotě, pokud nedosáhneme požadovanou hustotu. Servírujeme s bílou rýží, se kterou fazolí promícháme.

Podobné recepty:

Gallo Pinto, Rajské fazole na ruský způsob, Fazole na toskánský způsob, Kuřecí stehna s brazilskou fazolemi, Rýže na asijský způsob