Kuřecí stehna s brazilskou fazolemi

20.12.2011
Potřebujeme:

10 ks spodních kuřecích stehen, 10 ks oravské slaniny, 500 g dlouhozrnné rýže, 2 dcl oleje, 6 stroužků česneku, 2 cibule, sůl
Fazole na brazilský způsob: 250 g červených fazolí, 6 stroužků česneku, trochu oleje, sůl

Jak na to:

Fazole omyjeme a namočíme večer před vařením do studené vody. Vaříme bez soli asi 2-3 hodiny do měkka. Pak ji osolíme a vaříme ještě 15 minut.
Na oleji zvlášť osmažíme 6 stroužků česneku, a když vstoupí zlatavou barvu, přidáme do fazolí a vaříme ještě čtvrthodinu.
Kuřecí stehna omyjeme, zbavíme kůže, osolíme a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
Na stehna opečené do růžová pak poklademe plátky slaniny, posypeme cibulí pokrájenou na nudličky a přidáme 6 rozmačkaných stroužků česneku.
Přikryjeme a během dušení 15-20 minut stehna pravidelně v pánvi obracíme.
Podáváme s rýží, na kterou dáme uvařené fazole. Jako přílohu doporučuji hlávkový salát.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna, Kuřecí stehna na moravance