Jahodově-pudinkový koláč

Těsto: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g hladké mouky, 1 dcl oleje, 10 PL horké vody, 1 prášek do pečiva
Náplň: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 300 g krys.cukru, 2 kyselé smetany
2 šlehačky, 2 ztužovače do šlehačky, 1 čokoládu na vaření a 4 jahodové kompoty v konzervě
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, vodu a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech upéct do růžová.
Mezitím si nechte okapat jahody. Z mléka, Zlatých klasů a cukru uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Po vychladnutí, do pudinku zlehka zašleháme kyselé smetany.
Na upečené těsto poklademe jahody a na ně rozetřeme celý pudinkový krém. Na krém dále navrstvíme šlehačku, kterou jsme vyšlehali spolu se ztužovačem a můžete přidat i 1 vanil.cukr. Celý koláč ještě posypeme nastrouhanou čokoládou.
Jahodové řezy, Banánový pohár, Rebarborový koláč s jahodami, Rebarborový-jahodový koláč, Pudinkový-třešňový koláč