Jahodové řezy
Jahodové řezy Piškot: 4 vejce, 15dkg mouč.cukru, 1/2dcl oleje, 1dcl teplé vody, 20dkg polohr.mouky, 1/2 práš.do pečiva.
Krém: 0,5 kg jahod (i mražených), 25 dkg másla, 20 dkg. moučkového cukru, pudinkový prášek s vanilkovou příchutí. Čokoládová poleva.
Ušlehat vejce s cukrem,přidat olej,vodu a nakonec mouku s práąkem.Upéct a vychladlé potřít krémem.
Příprava krému: jahody( mraľené-nechat povolit) umixovat,promíchat s vanil.pudinkovým práškem a uvařit jako pudink (může se rozmíchat v trošce studené vody).Utřít s máslo a mouč.cukr a postupně přidávat vychladlou směs.Na krém rozetřít čokoládovou polevu.
Krém se dá použít i do dortu nebo rolády. Místo jahod lze použít i mražené meruňky.
Jahodové řezy, Banánový pohár, Letecké řezy, Řezy s pudingem, Jahodové gofry