Smažené houby na polenta
27.2.2012

1 l vody, 250 g polenty v prášku, 250 g másla, 100 g strouhaného parmezánu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 kg lesních hub, olej
Jak na to:Houby očistěte a nakrájejte na větší kousky. Na pánvi rozehřejte olej a houby usmažte. Osolte a opepřete. Mezitím dejte sevřít vodu. Pomalu do ní vsypte polentu v prášku, přičemž ji ustavičně míchejte.
Když je směs hladká, pokračujte v míchání při střední teplotě 15 až 20 minut. Vmíchejte máslo, parmezán, sůl a pepř. Můžete přidat ještě trochu vody, pokud je polenta příliš hustá. Podávejte posypané usmažení houbami.
Zapékané smažené řízky, Smažené bedly, Houbová omáčka, Smaženice, Houby s vejcem