Pudingový koláč

14.6.2012
Potřebujeme:

2 kyselé smetany
Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 4 celé vejce, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 4 velké lžíce kakaa
Přísady na pudink: 1 l mléka, 3 Zlaté Klasy, 4 vanilkové cukry, 6 lžic cukru

Jak na to:

Uděláme těsto a vylijeme ho na plech, na který jsme si předtím osadili pečící papír. Prášek do pečiva dejte jako poslední přísadu do těsta. Uděláme pudink z 1 litru mléka, dáme tam 3 Zlaté Klasy, postup pudinku najdete na obalu Zlatého klasu. Pudink vylijeme na syrové těsto a dáme do trouby. Pečeme v troubě na 180 ° C, maximálně 15 minut.
Horký koláč vyjmeme z trouby a hned potřeme směsí 2 zakysané smetany (nebo tří, podle chuti), které jsou promíchané s práškovým cukrem (tak 3-5 lžic, podle chuti). Nakonec posypeme kakaem nebo skořicí, jak to má kdo rád. Vychlazený koláč dáme alespoň na 2 hodiny do lednice, ať ztuhne a podáváme.

Podobné recepty:

Domácí pribiňák, Pudingový koláč, Pudingový koláč, Pudingový koláč, Pudingový koláč