Kuře na Způsob kachny a české knedlíčky

Potřebujeme:

kuře, kyselé zelí, olej, cibule, kmín, sůl
Knedlíčky: 450 g hrubé mouky, 2 žloutky, 3 housky, lžička másla, 1 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 dcl mléka, sůl

Jak na to:

Kysané zelí opláchněte, a nechte odtéct. Do Jánské mísy nebo pekáče dejte na spodek troška oleje a strouhanky. Kysané zelí nacpěte do dutin kuřete kolik se jen vejde, zelí bude mít nezaměnitelnou chuť nasáklou šťávou z kuřete. Kuře uzavřete dvěma jehličkami, nebo obyčejnými špejlemi. Do pekáče dejte kysané zelí, která Vám zůstala, posypte kmínem, na to nakrájejte celou cibuli nakrájenou na kostičky. Na cibuli položte kuře a osolte ho a opepřete. Podlijte vodou a dejte do trouby péct na 1,5 hodinky.

České knedlíčky: Do větší mísy si navážíme 450 g hrubé mouky, přidáme nakrájené na drobné kostičky housky, lžíci prášku do pečiva, sůl, mléko, rozpuštěné máslo, 2 žloutky a vypracujeme těsto. Bochník těsta si rozdělíme na tři části a formujeme je do knedlíků. Do hrnce dáme sevřít vodu a knedlíčky dáme vařit. Když je dáte do vařící vody, tak je hned odlepte od dna, a sem tam s nimi jistotu zahýbejte, aby se nepřilepily. Nechte je vařit od vhození do vařící vody rovných 20 minut. Po 20.ti minutách jsou knedlíky uvařené.

Podobné recepty:

Kuře na způsob kachny, Kachna a la kožich, Hovězí polévka s knedlíčky, Kuře na libanonský způsob, Kuře na plzeňský způsob