Babiččin krémeš

500 g listového těsta, čokoládová poleva
Těsto: 5 vajíček, 200 g práškového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 80 g mletých ořechů, 1 prášek do pečiva
Krém: 0,5 l mléka, 5 lžic hladké mouky, tuk na pečení, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, troška rumu
Listové těsto rozdělíme na 2 pláty a upečeme. Ze surovin připravíme těsto a upečeme. Mouku smícháme s trochou mléka, pomalu přidáváme do mléka s cukrem a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Po vychladnutí ji smícháme s tukem na pečení, spolu se zbytkem cukru. Aromatizuje rumem. Polovinu krému rozetřeme na lístkový plát, přikryjeme připraveným těstem, potřeme krémem a přikryjeme druhým plátem listového těsta. Vrch koláče posypeme cukrem nebo ozdobíme čokoládovou polevou.
Podobné recepty:Výborný krémeš, Pruhovaný krémeš, Babiččin drobenkový koláč, Kokosový krémeš, Domácí krémeš