Filé z tresky v šampaňském poháru

Potřebujeme:

1 kg mražené vykostěné tresky, 50 g parmezánu, 500 g špaget, 150 g ementálu, 1 vejce, 60g strouhanky, 30 g soli, bílý pepř, grilovací koření na rybí jídla, olej na smažení, 0,5 l mléka, 2 sklenice na šampaňské

Jak na to:

Filé rozdělíme na 3 pláty. První naplníme vejcem se strouhankou, s poloviční dávkou parmezánu, osolíme, okořeníme bílým pepřem. Uděláme 3 - 5 kuliček a osmahneme na oleji 3 minuty. Druhý plát uložíme na pekáč, osolíme, opepříme, polijeme olejem a zapečeme v troubě 10 minut na 180 stupních. Do horkého mléka dáme ementál. Po rozpuštění vložíme třetí plát a necháme spolu povařit 10 minut. Špagety připravíme obvyklým způsobem. Servírujeme na talíři, do kterého středu dáme pohár na šampaňské.

Podobné recepty:

Treska na zelenině se smetanou, Tresky Plesky, Alijašská treska v těstíčku, Zapékané rybí filé se zeleninou a smetanou, Filé s křenovou omáčkou