Polévka z medvědího česneku s opečenou rybou
18.5.2012
400 g medvědího česneku, půl másla, 0,5 l zeleninového vývaru, 33% smetana, sůl, 1 KL sody, mletý bílý pepř, muškátový ořech, 2 dl bílého vína, 100 g filetů z tresky, chléb nebo pečivo na krutony
Jak na to:Na zpěněné máslo dáme medvědí česnek, přidáme koření, jedlou sodu, za-stříkneme citronem, vínem, přidáme vývar a krátce povaříme. Rozmixujeme, zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme. Podáváme s opečenou rybou a krutony.
Podobné recepty:Polévka ztraceného skauta, Omáčka z medvědího česneku, Rybí perkelt, Květáková krémová polévka s opečenou houstičkou, Kyselá polévka - couračka