Květáková krémová polévka s opečenou houstičkou
5.6.2008
Pár růžiček květáku, sůl, muškátový květ, hladká mouka, 2 šlehačky, mléko, máslo. Pro dospěláky masox a magi, pro dětičky stačí trošku Solčanky. Nakrájená houska na opečení.
Jak na to:Na drobné růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě s troškou muškátového květu, hrnec nepřikrýváme pokličkou, tím předejdeme prazvláštní pachuti květáku. Když je květák měkký, přilijeme vodu s rozkvrdlanou hladkou moukou a chvíli povaříme. Potom přidáme šlehačky a kousek másla pro zjemnění. Nakonec dochutíme ( dětem troškou Solčanky, pro dospělé masoxem a magi ). Podáváme s opečenou houstičkou.
Podobné recepty:Špenátová polévka, Květáková polévka, Polévka z medvědího česneku s opečenou rybou, Květáková polévka, Květáková polévka