Rožtekové kapustníky
16.7.2012

4 HR hladké mouky, 1 kostka kvasnic, 1 PL soli, tři-čtvrtě sklenice mléka, půl sklenice oleje, 1 HR nasekaného uzeného masa, 1 HR vyždímaným kysaného zelí, 2 - 3 PL nakrájené oravské slaniny, 1 cibule
Jak na to:Dáme vykynout kvásek, vylijeme ho do prosáté mouky, přidáme sůl, olej a podle potřeby mléko. Vypracujeme hustší těsto a necháme ho vykynout. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a slaninu, přidáme kysané zelí a uzené maso a 2 - 3 minutky podusíme. Vykynuté těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme mít rohlíky. Na každý čtverec dáme patřičné množství náplně, zatočíme a uložíme na plech ve tvaru rohlíčky. Dáme péct do studené trouby na cca 170C do růžová.
Podobné recepty:Kapustníky, Kapustníky se šunkou, Kapustníky, Kapustníky, Kapustníky