Kapustníky

Potřebujeme:

600 g hrubé mouky, 2 až 3 dcl mléka, 25 g droždí, 30 g moučkového cukru, 80 g obyčejného másla, 2 žloutky, sůl
Náplň: 700 g bílého hlávkového zelí, 60 g cukru, 60 g sádla, rozinky, mletou skořici, pepř, sůl, žloutky na potření

Jak na to:

Náplň: Hlávkové zelí (bez košťálu) posekáme nadrobno a na sádle podusíme doměkka. Přidáme sůl, skořici, pepř, cukr a rozinky.

Těsto: Mouku, sůl, nakynutí kvásek, žloutky, rozpuštěné máslo a mléko zpracujeme na vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě. Vykynuté rozválíme na pomoučněném vále, nakrájíme na stejné kousky, uděláme bochánky a necháme znovu kynout. Bochánky rozmačkáme, naplníme vychladlou zelná nádivkou, uzavřeme a obrátíme je na druhou stranu. Pak je tence rozválíme na velikost dezertního talířku. Poklademe na plech, pomastíme a po opětovném kynutí upečeme.

Podobné recepty:

Kapustníky, Kapustníky se šunkou, Kapustníky, Rožtekové kapustníky, Kapustníky