Kapustníky

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 1 / 2 lžičky soli, 30 g droždí, 320 ml vlažné vody
Náplň: 500 g kysaného zelí, 2 uvařené brambory, 120 g oravské slaniny, 120 g klobásy, 1 cibule, sůl, pepř, majoránka

Jak na to:

Mouku prosejeme, promícháme se solí, přidáme droždí, rozmíchané ve vodě a vypracujeme tužší těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Brambory prolisujeme a smícháme s vyždímaným zelí. Přidáme nadrobno nakrájenou a opražené slaninu, cibuli i klobásu. Osolíme, ochutíme a dobře promícháme. Těsto na pomoučněném vále rozválíme na tloušťku 5 mm a nakrájíme na čtverce. Na každý dáme za lžíci nádivky a vytvarujeme bochánky. Smažíme je ve větším množství tuku.

Podobné recepty:

Kapustníky, Kapustníky se šunkou, Rožtekové kapustníky, Kapustníky, Kapustníky