Kapustníky

20.11.2011
Potřebujeme:

1 / 4 kg polohrubé mouky, 1 / 4 kg hladké mouky, 2 lžičky kryst.cukru, 1 lžička soli, 1 dcl oleje
Kvásek: 1 kostku droždí cca 4 dkg, 1 lžičku kryst.cukru, 1 dcl vlažné vody, 4 dcl vlažného mléka
Náplň: 1,5 kg zelí, 2 lžičky soli, vodu

Jak na to:

Zelí nastrouháme, posypeme 2 lžičky soli a necháme stát asi 30 min. Po změknutí vodu vymačkáme. Mezitím na oleji skaramelizujeme asi 30 dkg cukru, nepřipálí a postupně vkládáme zelí za stálého míchání. Nakonec posypeme 1 lžičku mletého pepře a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme do tloušťky 1 / 2 cm a rozkrájíme na čtverce 7x7 cm. Do každého dáme 1 PL zelí spojíme a otočíme naopak. Dáme na vymazaný plech. Vrch potřeme sádlem a propícháme vidličkou aby vyšel vzduch. Pečeme v horké troubě asi 20 minut.

Podobné recepty:

Kapustníky, Kapustníky se šunkou, Kapustníky, Rožtekové kapustníky, Kapustníky