Skopové maso na česneku a bramborách

Potřebujeme:

600 g skopového masa, 3 dcl octa, 60 g vepřového sádla, 30 g česneku, sůl, 20 g hladké mouky, 1 kg brambor, 2 dl smetany, zelená petrželka, vývar

Jak na to:

Skopové maso zalijeme octem, ředěným stejným dílem vody a necháme odstát asi 1 - 1,5 hod.. Pak maso potřeme sádlem a utřeným česnekem, položíme ho na plech a podlijeme 2 - 3 PL vývaru, který během pečení (200 ° C) doléváme. Při pečení posypeme maso moukou a několikrát ho obracíme. Během pečení skopové maso obložíme bramborami, nakrájenými na kolečka, osolíme a pečeme do měkka asi 15 min. Pak ho zalijeme smetanou a vložíme na 10 min zpět do trouby. Měkké maso nakrájíme na jednotlivé porce, podáváme s bramborami a ozdobíme petrželkou.

Podobné recepty:

Skopové po tirpácky, Skopové plátky na majoránce, Skopové dršťky, Skopové na roštu, Skopové kotlety s bramborami