Skopové na roštu
12.4.2014
600 g skopové kotlety, sůl, pepř, olej, 50 g másla, 1 cibule, 20 g hladké mouky, mléko, 20 g strouhaného sýra
Jak na to:Maso zbavíme přebytečného tuku, omyjeme, nařízneme řízky, trocha jejich naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme po obou stranách olejem a pečeme na roštu, celkem asi 8 minut. Během pečení potíráme maso olejem.
Do pekáče dáme opečené řízky, naneseme na ně nožem cibulovou směs, posypeme strouhaným sýrem a v dobře vyhřáté troubě zapečeme.
Cibulová směs: Na másle zpěníme na tenké plátky nakrájenou cibuli, poprášíme moukou, zalijeme troškou mléka a dobře povaříme, by směs byla hustá. Pak ji prolisujeme.
Skopové na roštu, Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Hlíva grilovaná na roštu, Pstruh na roštu