Žampiony na smetaně
13.7.2012

200 g žampionů, 1 šlehačka, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 PL výběrové mouky, 1 KL mleté papriky, pepř, 1 bobkový list, 5 celých černých koření, 1 KL hořčice, 1 KL kečupu, sušená kořenová zelenina, šťáva z citronu a sůl
Jak na to:Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dáme dusit na osmaženou cibuli. Přidáme papriku, koření, podlijeme vodou, přilijeme část smetany a dusíme doměkka. Mezitím ve zbývající smetaně rozmícháme mouku a šťávu z citronu, kterou těsně před odstavením vlijeme do udušených žampionů. Na závěr dochutíme kečupem, hořčicí, solí a sušenou kořenovou zeleninou. Podáváme s těstovinami, zeleninovým salátem nebo chlebem.
Podobné recepty:Žampióny na smetaně, Vepřové na smetaně se žampiony, Kuřecí játra se žampiony, Mléčná žampionová polévka, Hřiby na smetaně