Mléčná žampionová polévka
17.7.2012
čerstvé žampiony, brambory, cibule, mléko, smetana na vaření, tavený sýr v střívka, zeleninový bujón, pepř, bobkový list, kmín, hladká mouka, olej, ocet, cukr a sůl
Jak na to:Nakrájené žampiony udusíme na cibulce, dochutíme kmínem a zalijeme bujónem. Přidáme nakrájené brambory, bobkový list a osolíme. Těsně před dovařením brambor přilijeme mléko a po převržení zahustíme moukou rozšlehanou ve sladké smetaně. Na závěr dochutíme taveným sýrem, trochou cukru a octa.
Podobné recepty:Žampionová kyselo-mléčná polévka, Žampionová polévka s brokolicovými knedlíčky, Mléčná polévka s drobenkou, Mléčná polévka, Mléčná mrkvová polévka