Škubánky s mákem
22.9.2008
1 kg oloupaných brambor, 250g hrubé mouky, špetka soli, sádlo na smažení, 150g mletého máku a 100g moučkového cukru
Jak na to:Brambory uvaříme do měkka, část vody slijeme, část ponecháme (tak, aby 2/3 brambor byly ponořené ve vodě). Do brambor naděláme obrácenou vařečkou díry. Zaprášíme moukou a osolíme. Cca 10 minut necháme pod pokličkou odstát a propařit. Pak důkladně rozšťoucháme (vznikne nám tužší těsto). Pomocí 2 lžic tvarujeme větší noky, které smažíme na rozpáleném sádle. Na talířích škubánky posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem.
Podobné recepty:Škubánky s mákem, Domácí škubánky s mákem, Škubánky s kyselým zelím, Škubánky s brynzou a slaninou, Sýrové škubánky