Škubánky s kyselým zelím
14.9.2012
600 g brambor, 1 vejce, 1 cibule, 200 g hrubé mouky, 100 g uzené slaniny, 300 g kysaného zelí, olej, sůl
Jak na to:Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a na jemno nastrouhejte. Na desku dejte mouku, brambory, sůl, vejce a vypracujte hladké těsto. Dělejte z něj válce a každý nakrájejte na stejně dlouhé kousky. Škubánky vypražte v rozehřátém oleji. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme, přidejte k ní zelí a chvíli duste. Na talíř dejte dušenou zelí, škubánky a podávejte s osmaženou cibulí.
Podobné recepty:Vepřové na divoko, Škubánky s mákem, Škubánky s brynzou a slaninou, Revúcke halušky s kysaným zelím, Sedlácké vepřové maso