Revúcke halušky s kysaným zelím
9.10.2012
1 kg brambor, 400 g hrubé mouky, 150 g vařeného uzeného masa, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 2 cibule, olej, petrželová nať, majoránka, pepř, sůl
Jak na to:Brambory očistěte, omyjte, na jemno nastrouhejte, dejte do utěrky a zbavte přebytečné vody. Vložte do mísy, přidejte mouku, nadrobno nakrájené maso, vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou nať, 1 nadrobno nakrájenou a na oleji opražené cibuli. Směs promíchejte a nechte 5 min. odpočinout.
Z těsta pomocí lžíce házejte do vroucí osolené vody noky a při mírné teplotě vaříme 5 min. Uvařené sceďte a polijte osmaženou cibulí. Podávejte s dušenou kyselým zelím.
Halušky se zelím, Halušky se zelím, Halušky s nivou, Kuře na způsob kachny, Špenátové halušky