Halušky se zelím

Potřebujeme:

2 dkg slaniny s kůží, 0,75 kg brambor, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1,6 dkg kysaného zelí, 2 dkg cibule, pepř, 1 vejce (nemusí být)

Jak na to:

Oloupané brambory jemně nastrouháme, do připravených brambor přidáme sůl, mouku, těsto dobře vypracujeme. Těsto házíme do osolené vařící vody. Vaříme 5 - 10 minut dokud nevyplavou. Halušky zlehka zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu hrnce. Osmahneme nakrájenou slaninu, do které přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Halušky necedíme, jen vyjmeme a necháme okapat. Dáme do mísy, ve které je přichystána zelí. Dochutíme pepřem a solí. Zamícháme.

Podobné recepty:

Halušky se zelím, Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Bramborové halušky se zelím a uzeným