Bramborové halušky se zelím a uzeným
30.1.2011
800 g brambor, 200-250g hrubé mouky, sůl, 3 cibule, sádlo nebo rostlinný olej, zelí, uzené
Jak na to:Očištěné umyté brambory oloupeme. nastrouháme na jemno a vymícháme s prosátou moukou a se solí.Hotové těstíčko, protlačíme přes haluškovník do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi tak 10 minut, než vyplavou. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřichytily na dno. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou.Mezitím si připravíme zelí a uzené maso dle vlastní chuti. Já maso připravuji, že si uzené nakrájím na tenké plátky a osmažím ho s cibulko.Vše nakonec promíchám dohromady a podáváme.
Podobné recepty:Plněné bramborové knedlíky, Kasické halušky, Halušky se zelím, Halušky s nivou, Halušky se zelím