Vepřová játra s červeným zelím
250 g vepřových jater, 50 g mletých ořechů, 200 g rýže, 300 ml sladké smetany, 1 cibule, 1 hlávka červeného zelí, 2 jablka, 1pl krystalového cukru, 1pl octa, pepř, kmín, olej, sůl
Jak na to:Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nasekané ořechy, nakrájenou játra a spolu restujeme, dokud játra nezměkne. Po vychladnutí vše spolu umeleme na hladkou kaši. Na oleji zkaramelizujeme cukr, přidáme ně nudličky nakrájenou červenou zelí, kmín, sůl a ocet. Když zelí pustí šťávu, přidáme nastrouhaná jablka a dusíme do měkka. Do zapékací nádoby navrstvíme polovinu zelné směsi, játra, uvařenou rýži a zbylou polovinu zelné směsi. Zlehka zalijeme smetanou a zapékáme v troubě při 150 ° C 20 min.
Podobné recepty:Játra s červeným zelím, Játra s červeným zelím, Medové kachní prsa, Vepřová játra na víně, Vepřová játra na rajčatech