Játra s červeným zelím

21.9.2011
Potřebujeme:

250 g vepřových jater, olej, 50 g mletých ořechů, 1 cibule, sůl, pepř, kmín, 1 hlávka červeného zelí, 2 jablka, 2 lžíce cukru, 1 PL octa, 200 g uvařené rýže, 3 dcl smetany

Jak na to:

Omytá odblaněna játra pokrájíme a spolu s mletými ořechy dusíme na oleji do měkka. Dušenou, vychladlou játra umeleme. V druhé nádobě na zbytku oleje dusíme na tenko nakrájené, osolené zelí, přidáme koření, kmín a nastrouhané jablka. Do udušeného zelí přidáme cukr a ocet. Do vymazaného pekáče dáváme jednotlivé vrstvy - játra, rýži a zelí. Každou vrstvu dobře pokropíme smetanou a dáme do horké trouby zapéct.

Podobné recepty:

Játra s červeným zelím, Medové kachní prsa, Vepřová játra s červeným zelím, Drůbeží játra na pikantní způsob, Drůbeží játra na pikantní způsob