Vepřová játra na rajčatech
6.6.2008
600 g vepřových jater, 4 rajčata, 50 g másla, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 jablko, 1 strouľek česneku, mletá paprika, tymián, worchesterová omáčka, 1 lľíce hladké mouky, vegeta, sůl, pepř.
Jak na to:Vepřová játra nakrájíme na kostky, orestujeme na másle, posypeme mletým pepřem, paprikou a promícháme. Játra vyjmeme a do výpeku dáme slaninu a cibuli pokrájené nadrobno. Chvíli smaľíme, pak přidáme maso, prolisovaný česnek, rjčata a jablko nakrájené nadrobno. Ochutíme tymiánem, vegetou, worchesterovou omáčkou, podlijeme vodou a dusíme. Nakonec směs dle potřeby zahustíme moukou a osolíme.
Podáváme s opečenými bramborami.
Vepřová játra na víně, Vepřová játra obalená cibulí, Vepřová játra na cibulce, Chutná vepřová játra, Domácí králík