Vepřová játra na víně
16.1.2012
300 g vepřových jater, 1 vepřové srdce, 1 bobkový list, sůl, 8 zrnek černého koření, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 60 g másla, citronová šťáva, 2 dcl bílého vína
Jak na to:Vepřová játra a srdce dobře omyjeme a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a cibulí. Na másle uděláme světlou jíšku a zalijeme vývarem z jater.
Přidáme na hrubší nudličky pokrájené srdce a játra, zalijeme bílým vínem, dochutíme citrónovou šťávou, dosolíme a podusíme.
Podáváme s vařenou rýží.
Vepřová játra na červeném víně, Vepřová játra na červeném víně, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Vepřová játra na rajčatech