Domácí králík
21.12.2010
králík, slanina na prošpikování,sůl,pepř,tuk,cibule, voda na podlití, vepřová játra,2 paličky česneku, citron bez pecek, hrst nakrájené petrželové natě, 2 PL hladké mouky
Jak na to:Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a na tuku a na cibulce za občasného polití vodou upečeme do poloměkka. Pak potřeme připravenou směsí.Vepřová játra utřeme s česnekem, přidáme na malé kousky nakrájený vypeckovaný citron a petrželovou nať. Promícháme, potřeme polopečeného králíka a dopékáme. Podle potřeby podlijeme vodou.Vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
příloha:
houskový nebo bramborový knedlík
Králík domácí na smetaně, Smažený domácí králík, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou