Jehněčí maso v lilku

800 g lilků, 250 g mletého jehněčího masa, 200 g cibule, 20 g česneku, 2 zelené papriky, 1 houska, 50 g másla, olej, sůl, pepř mletá červená paprika
Jak na to:Lilek prořízneme na polovinu, vložíme do horké vody a necháme 10 min. odstát. Mezitím rozpustíme na pánvi máslo s olejem a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme. Obě poloviny lilku vyjmeme z vody a každou opatrně vydlabeme. Dáváme při tom pozor, abychom nepoškodili jejich slupku. Dužinu z lilků nakrájíme na proužky. Jednu papriku nakrájíme na malé kostičky a spolu s pokrájenou dužinou přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem, červenou mletou paprikou a chvíli dusíme. Namočenou housku vyždímame, smícháme se směsí a plníme vydlabané lilky. Druhou papriku nakrájíme na proužky a uložíme na vrch naplněných lilků. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 min. při 200 ° C.
Podobné recepty:Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí plec s citrónem, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou