Divočákova roláda s mozaikou

25.6.2012
Potřebujeme:

olej, mleté ​​maso z divočáka, 4 rohlíky, 200-300 ml mléka, 6 stroužků česneku, koření na zvěřinu, sůl, pepř, strouhanka, 2 syrové vajíčka, 2 uvařená vajíčka, mražená kořenová zelenina, tvrdý sýr krájený na proužky (cca 100g), 1 párek nebo klobáska, potravinářská fólie, strouhanka

Jak na to:

Mleté maso z divočáka dobře promícháme s kořením na zvěřinu, pepřem, propasírované česnekem a solí. Rohlíky nakrájené na jemné kostičky namočíme do mléka a necháme dobře napít. Přidáme 2 vejce, důkladně rukama promícháme a vytvoříme pevnou hmotu, kterou můžeme podle potřeby dohustit strouhankou. Hmotu rozprostřeme na pracovní desce, vystlané potravinářskou fólií a potřenou olejem. Vznikne nám asi 1,5 cm silná plocha, na kterou poklademe na proužky nakrájený sýr, párek nebo klobásku, vajíčka a celé posypeme 2 hrstmi mražené zeleniny. Pomalu začneme stáčet a vytvářet roli, přičemž fólii odtahujeme. Takto vzniklou rolku ještě jednou potřeme olejem, obalíme alobalem a dáme péct na cca 60 min. ve vodou podlitou plechu. Po upečení alobal odstraníme a roládu nakrájíme na kolečka.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa, Roláda s tvarohovým krémem, Skvělá roláda