Kachna se zeleninou a medem

Potřebujeme:

1,5 kg kachny, 200 g malých cibulek, 500 g žluté cukety, 500 g zelené cukety, 600 g rajčat (případně 300 g červených rajčat a 300 g žlutých rajčat), čerstvá šalvěj (nebo sušená), 1-2 pálivé papričky 3 -4 PL medu, 4 bobkové listy, 400 ml červeného vinného octa, sůl, pepř, 5 KL citronové šťávy sladká paprika, olej

Jak na to:

Naporcovanou kachnu přendáme na pekáč osolíme, opepříme, potřeme medem a sladkou paprikou a necháme 5 min odstát. Malé cibulky nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji. Podlijeme vinným octem, vodou a přidáme bobkové listy. Po chvilce dušení přidáme med. K cibulce přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, na měsíčky nakrájená rajčata, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou pálivou papričku. Vaříme přibližně 10 min. Kachnu přelijeme zeleninou spolu s nálevem a dáme zapéct do trouby na 180 ° C na 40 min. V polovině pečení kachnu osolíme, opepříme a obrátíme.

Podobné recepty:

Pečená kachna s medem, Kachna s medem, Kachna s medem, Kachna na víně s pekingským zelím, Kachna na medu