Pečená kachna s medem
10.11.2008
1 kachna bez drobů, 4 velká jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kousky), 4 lžíce medu, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti, voda na podlit
Jak na to:Kachnu omyjeme, osuąíme. V míse smícháme nakrájená jablka s medem, dobře promícháme a vložíme do kachny. Na povrchu kachnu osolíme, pokmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a křupava. Během pečení případně ještě podlijeme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným červeným hlávkovým zelím.
Majoránková pečená kachna, Pečená kachna s červeným zelím, Pečená kachna s ovocem, Kachna s medem, Pečená krmena husa nebo kachna