Pečená krmena husa nebo kachna

11.10.2012
Potřebujeme:

husa (kachna), pelyněk obyčejný, sůl

Jak na to:

Vykuchanou husu nebo kachnu nahrubo potřete (i břišní dutinu) nadrobno rozmačkaným pelyňkem obyčejným, zabalte do sáčku z plastické látky a uložte alespoň na noc do chladničky.
Těsně před pečením ji osolte, zabalte do hliníkové fólie a pečte 2 hod. ve středně teplé troubě.
Hliníkovou fólii rozřízněte a když ještě není dostatečně červená, vyjměte ji z fólie a pečte dále v pekáči při vysoké teplotě, dokud nedostane pěknou hnědo-červenou barvu.

Podobné recepty:

Pečená husa, Grobská domácí pečená husa, Majoránková pečená kachna, Plněná krůta nebo husa, Pečená kachna s červeným zelím