Panzerotti s kaštanovým pyré

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 250 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 75 g másla, 4 vejce, mléko, 1 PL olivového oleje
Náplň: 800 g kaštanového pyré, 250 g cukru, 120 g kakaa, 1 dcl aromatického likéru, 1 vanilkový cukr, mléko

Jak na to:

Vejce, mouku, citrónovou kůru, a mléko postupně smícháme, vypracujeme těsto a na 1/2 hod. dáme do chladničky. Z kaštanového pyré, vanilkového cukru a kakaa uděláme nádivku. Těsto vyválíme na tloušťku 5 mm a ve větších odstupech vedle sebe ukládáme kopečky nádivky. Těsto přeložíme, kolem každého kopečku stlačíme okraje a krájíme do tvaru půlměsíce. Ve větší pánvi si zahřejeme olej a panzerotti v něm smažíme.

Podobné recepty:

Bažant s koňakem a kaštanovým pyré, Kaštanový nákyp s karamelem, Jablečné pyré , Uzená rolka s hrachový pyré, Kaštanová roláda