Kaštanová roláda

2.10.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 3 PL horké vody, 50 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g polohrubé mouky, 50 g maizeny, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 50 g moučkového cukru
Náplň: 6 plátků želatiny, 200 g uvařených a očištěných kaštanů, 250 g mraženého kaštanového pyré, 3 PL rumu, 1 vanilkový cukr, 15 g kakaa, ½ ​​l smetany na šlehání, 200 ml studené vody
Ozdoba: 50 g čokolády na vaření, 30 g ztuženého pokrmového tuku

Jak na to:

Vejce vyšlehejte s vodou, přisypte krystalový a vanilkový cukr a ještě 2 min. šlehejte. Prosátou mouku smíchejte s maizenou a kypřícím práškem a zlehka vmíchejte do vaječné pěny. Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 200 ° C pečte 10 - 15 minut. Upečený piškot posypte moučkovým cukrem, vyklopte na vlhkou utěrku a sviňte do rolády. Vychladlou roládu opatrně rozviňte a potřete 2/3 nádivky, opět sviňte, vrch potřete a ozdobte zbylou nádivkou a kaštany namočenými v rozpuštěné čokoládě.

Náplň: Želatinu namočte na 20 min. do studené vody. Pak z ní vytlačte přebytečnou vodu, vložte ji do hrnku a pomalu na mírném ohni rozpusťte. Z uvařených kaštanů odložte 12 kousků na ozdobení. Zbývající kaštany rozmixujte s rozmrazeným kaštanovým pyré, rumem, vanilkovým cukrem a kakaem. Želatinu smícháte s 2 PL šlehačky, přidejte do nádivky spolu se zbývající šlehačkou a zlehka promíchejte.

Ozdoba: Čokoládu rozpusťte s tukem, namočte do ní odloženo kaštany a na kuchyňské mřížce necháme usušit.

Podobné recepty:

Kaštanová roláda, Kaštanová nádivka, Kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda