Bažant s koňakem a kaštanovým pyré

7.11.2012
Potřebujeme:

1 mladý bažant, 2 malé konzervy drůbežích játrové paštiky, 1520 g žampionů, 1 vejce, 1 svazek petrželky, 50 g másla, 2 PL oleje, 5 ml koňaku, 1 PL strouhanky, 50 g uzené slaniny, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Játrovou paštiku rozmíchejte s rozšlehaným vejcem, přidejte žampiony, předem podušené na oleji a petrželové nati, strouhanku a dochuťte pepřem, solí. Nádivkou naplňte osoleného bažanta, otvor spojte jehlicí nebo zašijte. Prsa prošpikujte uzenou slaninou a bažanta chvíli opékejte na másle z obou stran. Potom ho uložte do vojenské mísy, přilijte 1 dl vody, zakryjte a v horké troubě upečte doměkka.
V závěrečné fázi pečení nechte bažanta bez zakrytí zčervenat. Do výpeku nalijte koňak nebo brandy a nalijte ho na pokrájeného bažanta, uloženého na míse.
Podávejte s kaštanovým pyré. To připravte rozmícháním neslazené kaštanové hmoty s ochuceným slazeným mlékem a s jablečným kompotem.

Podobné recepty:

Panzerotti s kaštanovým pyré, Preburdin bažant, Plněný bažant, Kaštanový nákyp s karamelem, Bažant pečený na ovoci